Nimimerkit Rover ystävät -lehdessä

Alkuperäinen teksti lainattu "Rover Ystävät" –lehdestä nr: 19./  1.1986.
Kirjoittanut: Kari Tossavainen

Saanut luvan julkaista tämän osuuden näillä sivuilla tekijältä. 

Lehtemme artikkelit ja uutiset ovat usein vain nimimerkin tekemiä tai vallan vailla tekijän puumerkkiä. Yleensä tällaiseen salaperäisyyteen ei ole mitään syytä, siitä on vain tullut tapa. Olisikin toivottavaa, että painettavissa jutuissa ja myös ilmoituksissa henkilönimi olisi selväkielisenä esillä jo pelkästään sen vuoksi, että jos lukijoilla on halua yhteydenottoon, se kävisi vaivattomasti. Juuri kanssakäymistä tämän Roveristien yhdistystoiminnan pitää olla.

Lehteemme lainatuissa vanhoissa suomenkielisissä teksteissä on usein toimittajan nimi tai -merkki näkyvissä, mutta se, mistä ja miltä vuodelta lainaus on peräisin, on luvattoman usein taittokiireessä unohtunut mainita. Useimmat lainaukset ovat 50- tai 60-luvun Moottori -lehdestä, Autoklubin, nykyisen Autoliiton julkaisusta. Joukossa on ollut myös joku Tekniikan Maailman alkutaipaleen numerosta löydetty Rover-kirjoitus. Pikku-uutisia ja tiedonmuruja löytyy tietysti myös mm. suomalaisten autoliikkeiden vanhoista asiakaslehdistä.

Toivottavasti lähteet tulevat huolella mainituiksi vastaisuudessa, kuten pitääkin. Olen selaillut Rover Ystävien vanhoja numeroita ja poiminut silmiin sattuneita nimimerkkejä. Jäljempänä on melkoinen kirjoittajien lista, joille olen pyrkinyt löytämään oikean nimen ja lisäksi kysynyt useilta nimimerkin paljastamiseen lupaa. Ne, joihin en saanut yhteyttä, suonevat anteeksi "intimiteettinsä" koskemisen.

Nimimerkit ovat alla täysin satunnaisjärjestyksessä, kukaan ei siis tässä listassa ole toistaan päätä pitempi, pikemminkin päinvastoin!

JL = Juha Liukkonen

KL = Kimmo Linnavuori

KL = silloinen VL 700 = joku muu, kuin yllä oleva. En tunnistanut. Help!

PK ja PeKa = Pekka Kastemaa

PeRiKato = Pekka Kastemaa, mutta tässä on myös parempi puolisko Riitta mukana

BL = Bill Litonius

Jäsen n:o 13 = Matti Salmo, lääkärin palstan pitäjä

EET = Eija Tossavainen

PeKo = Pekka Korvenkontio tai

P. K-Kontio = sama mies kuin yllä

PL = Pertti Lummaa

MK = Matti Koivula, Turun uutisoija

Mara E. jäsen 370 = Martin Ericsson

Kaj tai Kaitsu = Kaj Koskinen

HGK = Harald G. Kraatz

Doctors Daughter = tohtorin tytär,  viittaa vahvasti tuonne Salmojen suuntaan.

JL = Jukka Laesmaa

Era ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai hänen ihan oikealla nimellä = Erkki Lehmuskallio

RY 614 = Ilari Vilén

 

Jäsennumeroiden alla kirjoittaneita on useita, esimerkiksi jäsenet 292, 392 jne. ltsekukin tarkastakoon luettelostaan (alkupään lehdissä on nämä numerot) keitä nimimerkkin takana piilee, tuleepa samalla moni muukin jäsen nimeltään tutummaksl.

Kahdesta nimimerkistä tiedän, että he ovat työ -ynnä muiden yhteyksien vuoksi toivoneet nimensä pysyvän vain toimituksen tiedossa. He ottavat silti varmaan vastaan kunnioittavat tervehdyksemme, Juha V.A.T. ja tuo tuottelias pakinoitsijamme  Romulus.

Lopuksi on omalta osaltanikin tehtävä parannus ja unohdettava edes kerran työelämässäkin jo toiseksi nimekseni muotoutunut puumerkki.

En merkitse KTT enkä KariTT vaan KARI TOSSAVAINEN